Translate

8 Aralık 2013 Pazar

Yalnızca bir dakika...
  Yalnızca bir saniye, sadece bir dakika daha, bana yalnızca bir saat ya da bir hafta sonu verin de düşünüp taşınayım...Çok mu fazla bu çok mu zor? İstediğim bu sadece basit bir rica...
 Fakat karar veremediğimizden, anlayamadığımızdan, daha fazla zamana ihtiyaç duyduğumuzdan, ne yapacağımızı bilemediğimizden saniyeler, dakikalar, günler ve yıllar koca bir yanlışa, parmaklarımızdan kayıp giden olağanüstü bir fırsata dönüşüyor.
                Ne yaptığımızdan bile haberimiz yok.
Tek istediğimiz sabah uyanıp, gece uyumak ve belki de arada bir eve dönerken bir dondurma almakken o tek karar, o tek seçim, o tek tesadüfi fırsat, bildiğimiz ve inandığımız her şeyi söküp atarken biz ne yapıyoruz?
                             Bundan böyle ne yapacağız?



2 yorum:

  1. “İki nimet vardır ki insanların çoğu bunlar hususunda aldanmıştır, kıymetini takdir edip onları değerlendirmekten mahrumdur. Bu iki önemli nimet; sağlık ve boş vakittir.”

    (Buhari, Rikak, 1, 60; Tirmizi, Zühd, 1; İbn Mâce, Zühd, 15; Müsned, 1/344)

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim bu güzel hadis için. Belki de ben zamanı iyi değerlendiremeyenlerdenim, yetiremeyenlerden ama zamanı küçümsemek gibi bir amacım yoktu. Bu doğrultuda umarım bu nimetlerin kıymetini bilebilirim. Selam ve dua ile ...

    YanıtlaSil